514-591-9250
charlie@iaco-vino.ca
514-591-9250
charlie@iaco-vino.ca
  • HOME
  • PRODUITS PAR PRODUCTEUR
    • ARTISTA AMARO
    • DREAM WHISKY
    • ALESSANDRO RIVETTO
    • BODEGAS LAMBUENA
    • BODEGAS VERDEAL
    • BRAMANTE RODOLFO COSIMI
    • CASCINA CIUCHÉ
    • DOMODIMONTI NATURAL WINE
    • MENICUCCI FIRENZE 1689
    • MENHIR MARANGELLI
    • MIQUEL PONS
    • PODERE DEL VISCIOLO
    • POSSENTE
    • TENIMENTI CIVA
    • TRE GEMME
    • VENTURINI
    • VILLA CALCINAIA
    • VILLA FOLINI
  • LISTE DES PRODUITS
  • COMMANDER
  • WINE CLUB DE VIN
  • DOMAINES
    • PRODUCTEURS
    • PRODUCERS
  • QUI SOMMES-NOUS
    • QUI SOMMES-NOUS
    • ABOUT US
  • CONTACT
  • More
    • HOME
    • PRODUITS PAR PRODUCTEUR
      • ARTISTA AMARO
      • DREAM WHISKY
      • ALESSANDRO RIVETTO
      • BODEGAS LAMBUENA
      • BODEGAS VERDEAL
      • BRAMANTE RODOLFO COSIMI
      • CASCINA CIUCHÉ
      • DOMODIMONTI NATURAL WINE
      • MENICUCCI FIRENZE 1689
      • MENHIR MARANGELLI
      • MIQUEL PONS
      • PODERE DEL VISCIOLO
      • POSSENTE
      • TENIMENTI CIVA
      • TRE GEMME
      • VENTURINI
      • VILLA CALCINAIA
      • VILLA FOLINI
    • LISTE DES PRODUITS
    • COMMANDER
    • WINE CLUB DE VIN
    • DOMAINES
      • PRODUCTEURS
      • PRODUCERS
    • QUI SOMMES-NOUS
      • QUI SOMMES-NOUS
      • ABOUT US
    • CONTACT

  • HOME
  • PRODUITS PAR PRODUCTEUR
    • ARTISTA AMARO
    • DREAM WHISKY
    • ALESSANDRO RIVETTO
    • BODEGAS LAMBUENA
    • BODEGAS VERDEAL
    • BRAMANTE RODOLFO COSIMI
    • CASCINA CIUCHÉ
    • DOMODIMONTI NATURAL WINE
    • MENICUCCI FIRENZE 1689
    • MENHIR MARANGELLI
    • MIQUEL PONS
    • PODERE DEL VISCIOLO
    • POSSENTE
    • TENIMENTI CIVA
    • TRE GEMME
    • VENTURINI
    • VILLA CALCINAIA
    • VILLA FOLINI
  • LISTE DES PRODUITS
  • COMMANDER
  • WINE CLUB DE VIN
  • DOMAINES
    • PRODUCTEURS
    • PRODUCERS
  • QUI SOMMES-NOUS
    • QUI SOMMES-NOUS
    • ABOUT US
  • CONTACT

Rosso di montalcino

Grape Varieties:

100% Sangiovese

Area of Production:

Montalcino 

Alcohol Content:

13.5% - 14%

Serving Temperature:

 18 °C 

Harvest:

Manually

Vinification:

Our Rosso di Montalcino vineyards do not fear to assert their identity.  Their

journey begins with the manual harvesting of the best bunches. Fermentation takes place in steel tanks at controlled temperature for 21-25 days. We continue with the aging in barriques of 225 lt. for 8 months. Refinement in bottle for 4 months.

Ageing:

8 months

Colour:

Cherry red colour

Bouquet and Palate:

Tasting our Rosso di Montalcino we can find notes of red fruits such as cherry, plum and black cherry.

In the mouth the balance of softness and mineral given by the aging in barriques, makes it a well balanced wine.

Food Pairing:

Pairs perfectly with pizza, pasta, meat and cheese.

Copyright © 2018  Iaco-Vino Wine & Spirits 

All Rights Reserved.                                           



Powered by